joi, 27 august 2009

Cum a intrat pacatul in lume?

'' ... printr-un singur om a intrat pacatul in lume" (Romani 5:12). Caderea omului se gaseste deschisa la Geneza 3:1-24. Cind Adam a pacatuit, iar saminta lui a devenit stricata (1Petru 1:23).

De aceea noi sintem pacatosi, pentru ca am fost nascuti in pacat (Psalmul 51:1). Nu este nevoie sa-i inveti pe copii sa fie rai, ci dimpotriva trebuie sa-i inveti sa fie buni. Nu-i nevoie sa-i inveti sa minta, ci dimpotriva trebuie sa-i inveti sa spuna adevarul.

" ... Astfel dar, dupa cum printr-un singur pacat(a lui Adam) a venit o condamnare, care i-a lovit pe toti oamenii..." (Romani 5:18). Dupa Cuvintul lui Dumnezeu, toti oamenii sint pacatosi, toti au si fost condamnati (1Ioan 3:18), "Toti au pacatuit" (Romani 3:23). Pacatul a intrat in lume prin primii nostri parinti in Gradina Edenului, si toti au pacatuit pentru ca toti sunt pacatosi.

Omul pacatuieste de buna voie pentru ca este pacatos din fire. Prin urmare, puterea pe care o are pacatul asupra ta, este pe potriva placerii pe care ai avut-o pentru el...

"Plata pacatului este moartea. "

Dupa ce omul a pacatuit au aparut trei feluri de morti. Moartea nu nimiceste; ea numai desparte. In Gradina Edenului ea l-a despartit pe om de Dumnezeu din punct de vedere spiritual; aceasta este moartea spirituala. Moartea naturala desparte duhul si sufletul de trup; aceasta este moartea fizica. In moartea finala, ea il desparte pentru totdeauna pe om de indurarea lui Dumnezeu; aceasta este moartea vesnica...

Un comentariu:

  1. Va invitam sa inscriti Blogul dvs in Blogosfera Evanghelica pe http://crestinimd.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere