duminică, 9 august 2009

Ce este rugaciunea?

Rugaciunea inseamna a cere si a primi; este o stare de vorba cu Dumnezeu. Inseamna a-I face cunoscuta Lui prin credinta nevoia ta. Textul de la Matei 7:7-8 spune asa: "Cereti si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci oricine cere, primeste; cine cauta, gaseste; si celui care bate, i se deschide". La prima vedere se par a fi niste cuvinte simple, incit sintem in pericol de a nu reusi sa ne dam seama de imensitatea acestora. Domnul nostru il invata pe credincios sa ceara, sa caute si sa bata, intrucit aceste trei cuvinte acopera intregul cadru al rugaciunii.

1. Rugaciunea inseamna a cere si a primi. Cind cunosti voia lui Dumnezeu privind o nevoie, fie ca e materiala, fie ca e spirituala, poti cere si primi. Aceasta este rugaciunea dupa voia lui Dumnezeu descoperita omului.

2. Rugaciunea inseamna a cauta si a gasi. Cind nu cunosti voia lui Dumnezeu referitoare la o nevoie materiala sau spirituala, trebuie sa cauti prin rugaciune voia Sa privitoare la aceasta nevoie pina ce o vei gasi. Aceasta este rugaciunea pentru cunoasterea voii nedescoperite a lui Dumnezeu pentru o nevoie anume.

Rugaciunea inseamna a bate si a ti se deschide. Cind cunosti voia lui Dumnezeu si gasesti o inca inchisa, trebuie sa bati si iar sa bati pina ce Dumnezeu deschide usa. Aceasta este rugaciunea staaruitoare- rugaciunea care muta muntii prin credinta. Rugaciunea care bate continuu dureaza pina cind imposibilul devine posibil. Aceasta este rugaciunea care poate face minuni. Toate lucrurile sint cu putinta cind ceri, cind cauti, cind bati...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu