joi, 27 august 2009

Cum a intrat pacatul in lume?

'' ... printr-un singur om a intrat pacatul in lume" (Romani 5:12). Caderea omului se gaseste deschisa la Geneza 3:1-24. Cind Adam a pacatuit, iar saminta lui a devenit stricata (1Petru 1:23).

De aceea noi sintem pacatosi, pentru ca am fost nascuti in pacat (Psalmul 51:1). Nu este nevoie sa-i inveti pe copii sa fie rai, ci dimpotriva trebuie sa-i inveti sa fie buni. Nu-i nevoie sa-i inveti sa minta, ci dimpotriva trebuie sa-i inveti sa spuna adevarul.

" ... Astfel dar, dupa cum printr-un singur pacat(a lui Adam) a venit o condamnare, care i-a lovit pe toti oamenii..." (Romani 5:18). Dupa Cuvintul lui Dumnezeu, toti oamenii sint pacatosi, toti au si fost condamnati (1Ioan 3:18), "Toti au pacatuit" (Romani 3:23). Pacatul a intrat in lume prin primii nostri parinti in Gradina Edenului, si toti au pacatuit pentru ca toti sunt pacatosi.

Omul pacatuieste de buna voie pentru ca este pacatos din fire. Prin urmare, puterea pe care o are pacatul asupra ta, este pe potriva placerii pe care ai avut-o pentru el...

"Plata pacatului este moartea. "

Dupa ce omul a pacatuit au aparut trei feluri de morti. Moartea nu nimiceste; ea numai desparte. In Gradina Edenului ea l-a despartit pe om de Dumnezeu din punct de vedere spiritual; aceasta este moartea spirituala. Moartea naturala desparte duhul si sufletul de trup; aceasta este moartea fizica. In moartea finala, ea il desparte pentru totdeauna pe om de indurarea lui Dumnezeu; aceasta este moartea vesnica...

joi, 13 august 2009

Femeia!

Fii unica! Ai curaj sa fii altfel! Deschide drumuri! Fii in frunte! Fii tipul de femeie care in fata problemelor imbratiseaza viata in continuare si paseste fara teama spre noi provocari. Mergi mai departe!

Cauta adevarul si slujeste regatul, oricare ar fi acesta: casa, serviciul, familia - cu inima plina de iubire. Fii regina! Fii blinda, plina de bunatatea si iubire. Mintea ta sa nasca idei inovatoare si bucura-te de feminitatea ta! Suntem aici sa invatam lumea sa iubeasca... Nu conteza prin ce ai trecut, de unde vii sau ceine sunt parintii tai, nici statutul tau social. Nimic din toate astea nu conteaza... Ceea ce conteaza este cum alegi sa traiesti, sa dai glas iubirii prin munca ta, prin familia ta, prin ceea ce ai de daruit lumii... Fii regina. Fii stapina fortei si maretiei tale!

Pentru că eşti femeie: fii un altar de închinare pentru bărbatul tău, fii o mireasmă pentru viaţă, fii o lumină pentru casă, fii bucurie pentru suflet, fii şcoală şi înţelepciune, fii binecuvântare la masă, fii floarea ce nu se vestejeşte, fii muza care fericeşte!

Va doresc din suflet: să fiti parfum ce nu se iroseşte, să fiţi răbdare ce nu oboseşte, să fiţi o floare ce nu se ofileşte, să fiţi izvor de înţelepciune ce nu seacă, să fiţi căldură care nu se stinge niciodată, să fiţi putere care nu se termină, să fiţi o sursă de bucurie, să fiţi o muză de dragoste şi iubire! Fiţi în fiecare zi, doar o astfel de femeie!

luni, 10 august 2009

Cum sa ne rugam?

"Iata dar cum trebuie sa va rugati." Domnul nostru a dat astfel un model de rugaciune, dupa ce unul din ucenicii Lui I-a zis:
"Doamne, invata-ne sa ne rugam, cum i-a invatat si Ioan pe ucenicii lui." (Luca 11:1)

1. Trebuie sa ne rugam catre "Tatal nostru care esti in ceruri", pentruca El este Atotputernic, Atotintelept, Atotiubitor. Suntem, de asemenea invatati sa ne rugam in Numele lui Isus(Ioan 14:13-14), depinzind de influenta nemijlocitoare a Duhului Sfint(Romani 8:26-27).

2. Trebuie sa ne rugam ca voia Lui sa se faca in toate.

3. Trebuie sa ne rugam pentru venirea Imparatiei Sale(Matei 25:31-46).

4. Trebuie sa ne rugam pentru nevoile noastre zilnice.

5. Trebuie sa ne rugam pentru iertare si sa o punem in practica iertind pe altii.

6. Trebuie sa ne rugam pentru calauzirea Domnului si izbavirea de Cel Rau.

7. Trebuie sa ne rugam cu credinta, caci fara credinta este imposibil sa-I fim placuti Lui(Evrei 11:6).

Aceasta rugaciune este una scurta, pentru lucruri bune si precizate.

duminică, 9 august 2009

De ce sa ne rugam?

Roaga-te,

1. Pentru ca Isus le-a spus ucenicilor ca: "trebuie sa se roage necurmat". Rugaciunea este de neaparata trebuinta. Ti s-a poruncit sa te rogi (Matei 26:41)

2. Pentru ca rugaciunea este singura cale de a obtine ceva de la Dumnezeu. "... nu aveti pentruca nu cereti" (Iacov 4:2)

3. Pentru ca exista bucurie in rugaciune (Ioan 16:24)

4. Pentru ca rugaciunea te va izbavi de toate necazurile (Psalmul 34:6)

5. Pentru ca rugaciunea poate descuia incaperea in care este pastrata comoara intelepciunii lui Dumnezeu (Iacov 1:5)

6. Pentru ca este un pacat sa nu te rogi (1Samuel 12:23)

7. Pentru ca pacatosii pot fi mintuiti cind se roaga cu credinta (Romani 10:13-14)

8. Pentru ca Isus, cit a fost in trup pe acest pamint, S-a rugar deseori Tatalui. Deci, daca Isus, Fiul lui Dumnezeu a avut nevoie sa se roage, atunci noi ar trebui sa ne rugam "neincetat".

Ce este rugaciunea?

Rugaciunea inseamna a cere si a primi; este o stare de vorba cu Dumnezeu. Inseamna a-I face cunoscuta Lui prin credinta nevoia ta. Textul de la Matei 7:7-8 spune asa: "Cereti si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci oricine cere, primeste; cine cauta, gaseste; si celui care bate, i se deschide". La prima vedere se par a fi niste cuvinte simple, incit sintem in pericol de a nu reusi sa ne dam seama de imensitatea acestora. Domnul nostru il invata pe credincios sa ceara, sa caute si sa bata, intrucit aceste trei cuvinte acopera intregul cadru al rugaciunii.

1. Rugaciunea inseamna a cere si a primi. Cind cunosti voia lui Dumnezeu privind o nevoie, fie ca e materiala, fie ca e spirituala, poti cere si primi. Aceasta este rugaciunea dupa voia lui Dumnezeu descoperita omului.

2. Rugaciunea inseamna a cauta si a gasi. Cind nu cunosti voia lui Dumnezeu referitoare la o nevoie materiala sau spirituala, trebuie sa cauti prin rugaciune voia Sa privitoare la aceasta nevoie pina ce o vei gasi. Aceasta este rugaciunea pentru cunoasterea voii nedescoperite a lui Dumnezeu pentru o nevoie anume.

Rugaciunea inseamna a bate si a ti se deschide. Cind cunosti voia lui Dumnezeu si gasesti o inca inchisa, trebuie sa bati si iar sa bati pina ce Dumnezeu deschide usa. Aceasta este rugaciunea staaruitoare- rugaciunea care muta muntii prin credinta. Rugaciunea care bate continuu dureaza pina cind imposibilul devine posibil. Aceasta este rugaciunea care poate face minuni. Toate lucrurile sint cu putinta cind ceri, cind cauti, cind bati...

Rugaciunea!

Rugaciunea este la fel de veche ca si omul, dupa cum este scris in Geneza 4:26- "Atunci au inceput oamenii sa cheme Numele Domnului". Ea este tot asa de universala ca si religia si tot asa de instinctiva ca si respiratia, fiind practicata intr-o forma sau alta de oamenii tuturor religiilor.

Rugaciunea izvoraste din inima impreuna cu o nevoie care trece dincolo de posibilitatile omului de a o implini singur. Rugaciunea este o recunoastere din partea omului ca exista o fiinta superioara lui.

Cei mai multi oameni incearca sa se roage, insa asa de putini stiu cum sa o faca! Exista doua feluri de rugaciuni: rugaciuni care ajung la Dumnezeu si cele care nu ajung la El. Isus a infatisat acest adevar prin pilda cu fariseul si vamesul (Luca 18:9-14). Cei doi au mers in acelasi loc si in acelasi timp, pentru a face acelasi lucru- sa se roage.

Fariseul s-a rugat cu o mindrie religioasa, asteptind raspuns de la Dumnezeu pentruca se credea vrednic. El I-a facut cunoscut lui Dumnezeu bunatatea lui, socotindu-se pe sine mai bun decit altii. El se mindrea cu faptele lui bune spunind: "Eu postesc, eu dau!". Acesta este felul de rugaciune care nu ajunge la Dumnezeu- o rugaciune bazata pe indreptatirea de sine.

Sa ne uitam acum la vames si la rugaciunea lui. El a venit la Dumnezeu cu o mare umilinta, constient de nevrednicia lui, marturisind ca este pacatos si cerind mila de la El. Acesta este felul de rugaciune care ajunge la Dumnezeu- rugaciunea bazata pe adevarata indreptatire.

Rugaciunea este un privilegiu foarte pretios pentru ca ea te aduce intr-o strinsa partasie cu Dumnezeu, exprimind nevoia pe care tu o ai de El si totala ta dependenta fata de El.

sâmbătă, 1 august 2009

Pentru fumat- inchisoare!

Daca despre tutun se stie ca acum 6000 de ani era cultivat si folosit in scopuri religioase de indienii maia din America Centrala, apoi istoria trabucului nu a fost scrisa vreodata. Da, arheologii gasesc pe continentul american pipe pentru fumatul tutunului. Da, s-a stabilit ca indienii maia s-au raspindit pe tot teritoriul de astazi al Americii de Nord si de Sud. Da, practic toata populatia acestor teritorii deprinsese obiceiul de a fuma. Dar nici o dovada a faptului cind anume a aparut trabucul. De aceea, istoria trabucului dateaza din ziua cind Cristofor Columb a pasit pe pamintul amerucan- 12 octombrie 1492.

A inceput totul cu o greseala prosteasca si regretabila. Columb, ce tinea drumul spre India, din greseala a poposit in America. In schimb anume data de 29 octombrie trebuie insemnata pe veci in inimile fumatorilor din toatea lumea! In aceasta zi doi conchistadori ai lui Columb, au acostat la tarmurile Cubei, unde au dat de bastinasi fumind. Acestia au tras citeva fumuri cu bastinasii si chiar au adus citeva trabucuri in Spania, unde le-au fumat in public. Pentru aceaste isprava au fost inchisi pentru 3 ani. Dupa cum vedeti, asa numita "civilizatie" s-a opus tutunului. La scurt timp fumatul devine la moda pentru elita societatii de pe atunci: doar tutunul costa foarte mult.

In zilele noastre consumul de tutun la populatia adulta este în crestere, indiferent de starea sociala, constituind peste 46% printre barbati si peste 28% printre femei. In Moldova, la evidenta Institutului Oncologic se afla peste 2 mii de bolnavi cu cancer pulmonar. Cele mai frecvente cauze de deces prin boli atribuite fumatului sunt cancerul de buze, gura si faringe (92% la barbati si 61% la femei), cancerul pulmonar (90% - barbati si 79% - femei), cancerul de laringe (81% - barbati si 87% - femei), Medicii sustin ca cel mai periculos fumatul este pentru tinerii cu vârsta cuprinsa între 15-25 de ani. Expertii estimeaza ca un adolescent care fumeaza pâna la o vârsta mijlocie îsi scurteaza viata cu 24 de ani. În fiecare an, la 31 mai, este consemnata Ziua Mondiala a Fara Tutun. Anual, la nivel global, sunt înregistrate circa 5 milioane de decese premature atribuite consumului produselor de tutun.

Incepe cu tine, spune STOP fumatului. Societatea are nevoie de tine viu, familia are incredere in tine, nu-ti scurta firul vietii. Tu poti sa fii un exemple frumos pentru copii tai!