luni, 8 iunie 2009

Raspunde Dumnezeu la toate rugaciunile?

De la Geneza pina la Apocalipsa, Biblia este plina de rugaciuni ascultate. Ti se da porunca sa te rogi, iar Dumnezeu a promis ca va raspunde. (Ieremia 33:3)

Care sint cerintele ca rugaciunile noastre sa fie ascultate? Mai intii tu trebuie sa ramii in El; aceasta inseamna a umbla in El, a raspunde cu orice pret in voia Sa desavirsita(Romani 12:1-2). In al doilea rind, cuvintele Sale trebuie sa ramina in tine, ele trebuie sa fie o parte din viata ta. Trebuie sa fii umplut si calauzit de Cuvintele Sale(Coloseni 3:16-17). Indeplineste aceste doua cerinte si rugaciunile tale vor fi ascultate...

1.Raspunsul vine uneori imediat. Petru a umblat pe ape ca sa ajunga la Isus, si cind a inceput sa se afunde, s-a rugat: ”Doamne, scapa-ma!” si raspunsul a venit imediat. (Matei 14:21-31)
2.Raspunsul uneori intiezie. Intirzierea este dupa voia Sa(Romani 8:28). Invierea lui Lazar este un bun exemplu a unei rugaciuni ascultate cu intirziere. Lazar era bolnav. Maria si Marta au trimis dupa Isus ca sa vina sa-l vindece, dar Isus si-a aminat venirea pina cind Lazar a murit si a stat in mormint patru zile. Dupa aceea a venit si la inviat din morti. Raspunsul a fost intirziat, dar nu respins(Ioan 11:1-44)
3.Raspunsul este uneori „NU”. Cind Dumnezeu raspunde cu un „NU”, El intotdeauna isi insoteste raspunsul cu pace(Filipeni 4:6-7) si har(Corinteni 12:7-10).
4.Raspunsul este uneori diferit de ceea ce asteptai tu sa fie. Te rogi pentru pace si Dumnezeu iti trimite multe necazuri- pentruca „necazul aduce rabdare”(Romani 5:3). Dumnezeu raspunde la toate rugaciunile tale, dar nu dupa toate dorintele tale, ci dupa voia Sa cea desavirsita.

Un comentariu:

  1. Draga moderator... dar cum pot gasi e-mailul tau ? Am ceva sa iti comunic dar nu am emailul... Poti sa ne scrii pe emailul nostru, astfel iti voi raspunde. Mersi mult!

    adrian.violeta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere