vineri, 26 iunie 2009

Naşterea din nou...

„Oricine este născut din Dumnezeu nu mai continuă sa păcatuiască, pentrucă sămânţa Lui ramîne in el; si nu poate să păcătuiască, fiindcă este născut din Dumnzeu.” (1Ioan 3:9)

Acesta este unul dintre cele mai greşite intelese versete din Biblie. Să nu uitam ca versetul de mai sus vorbeste despre o faptura nouă- nu de una veche- pentru că faptura cea veche nu este născuta din Dumnezeu. Firea veche este născuta din omul căzut in păcat si este stricată. Firea noua este născuta din Dumnezeu si este sfîntă.

Întîi, sa vedem ce spune acest verset despre făptura nouă:
1.Făptura nouă nu păcătuieste, pentrucă este nascută din „sămînta lui Dumnezeu”.
2.Făptura nouă nu poate să păcătuiască pentru că aceasta este fire dumnezeiască şi fiindcă Dumnezeu nu poate păcătui, faptura noua care iese din sămânţa lui sfîntă nu poate păcătui.

În al doilea rînd, să vedem ce spune Dumnezeu despre firea cea veche.
1.Firea veche păcătuieşte ori de cîte ori o laşi să păcătuiască. În starea de copil al lui Dumnezeu, tu poţi să pui stăpînire pe firea ta veche nesupunîndu-te dorinţelor cărnii; sau firea veche va pune stăpînire pe tine şi atunci vei ducce o viatp de înfrîngeri.
2.Nimic bun nu locuieste în firea veche. Puterea de a trăi o viaţă neprihănită nu se poate găsi în firea veche; aceasta se poate găsi numai în firea nouă.

Dacă ai fost „născut din nou”, ai două firi- cea veche şi cea nouă- şi tu vei umbla după una din cele două. Care va fi aceasta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu