duminică, 3 mai 2009

Solutiile pentru prevenirea si stoparea acestui fenomen?

Solutii ar putea fi multe. In primul rind, ar trebui sa functioneze un mecanism de sustinere a victimelor violentei in familie si de pedepsire a persoanelor agresoare. La moment sint deschise mai multe centre pentru persoanele victime ale violentei in familie.
Dar, eu cred ca o solutie ar fi ca nu societatea sa ne rezolve problema, ci noi singuri sa incercam s-o rezolvam. Poate o solutie pentru fiecare din noi ar fi sa analizam si sa intelegem situatia in care ne aflam si sa incepem sa schimbam lucrurile. Fiecare din noi: barbati si femei, ar trebui sa intelegem ca violenta este durere si suferinta care ne afecteaza in aceeasi masura. Cred ca trebuie sa gasim mai multa intelegere si sustinere reciproca.
O problema nu se rezolva prin violenta, ea se rezolva prin comunicare, cooperare. Daca e o problema, atunci trebuie s-o discutam impreuna si sa incercam s-o rezolvam. Comportamentul violent, limbajul sarcastic, ironic nu sint solutii pentru rezolvarea conflictului, ci doar pentru agravarea lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu