luni, 25 februarie 2008

Cum să fii prieten cu computerul?

Computerul ne poate schimba viaţa, uneori într-un mod cu totul neaşteptat chiar şi pentru cei ce nu l-au stăpînit niciodară. Toţi cei ce-l folosesc corect pot beneficia de roade pe care le pot aplica în diverse moduri cu diferite rezultate.

Cu părere de rău mulţi tineri din zilele noastre pun prioritate pe computer doar pentrucă cu timpul acesta a devenit o dependenţă sau se bazeză pe el pentru cîştigarea banilor şi a averilor.

Oricare ar fi situaţia ta, este necesar mai întîi de toate să foloseşti computerul astfel încît să fie o binecuvîntare şi o bucurie pentru oameni şi prin el să-l slăveşti pe Dumnezeu în toate zilele vieţii tale, pentru că astfel oamenii vor vedea caracterul Lui în viaţa ta.

După cum în orice domeniu de activitate există anumite criterii după care trebuie să te conduci pentru a avea succese şi rezultate îmbucurătoare. Tot aşa este şi în lucrul cu computerul, există anumite principii după care trebuie să te conduci şi care trebuiesc luate în consideraţie:


  • Dacă ai ales să lucrezi cu computerul, trebuie să fii atent pentru că aceasta te poate împiedica să zideşti şi să menţii o relaţie plăcută cu Dumnezeu.


  • În cazul în care ai ales computerul acesta trebuie să-ţi aducă bucurie ţie şi altora.


  • Lucrarea cu computerul trebuie să fie folositoare oamenilor.


  • Să-ţi ofere suficient cîştig pentru a întreţine familia şi a ajuta pe alţii.


  • Computerul nu merită relaţii de prietenie doar cu motivul de cîştig material şi nu pentru a găsi înţelepciune.


  • Alege computerul fără motive de competiţie sau trufie (aroganţă).


  • Alege computerul pentru a împlini nevoi în lucrarea de răspîndire a Evangheliei.


Aceste metode şi încă multe altele, sunt garanţia pentru zidirea unei relaţii de prietenie dintre tine şi computer.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu