joi, 28 februarie 2008

10 avantaje a blogului şi cum poate fi folosit, pentru vestirea Evangheliei.

În ultimii ani blog-urile au devenit un fenomen la nivelul mondial, acestea se îmulţesc ca ciupercile după ploaie, deoarece sunt eficiente din punct de vedere al costurilor. Blogurile sunt unele dintre cele mai recente instrumente de comunicare utilizate de cei ce vor să ajungă la inima oamenilor cu anumite mesaje.
În esenţă blogul este un jurnal online, unde poţi să scrii toate gîndurile, opiniile, ideile şi practic orice, dar cu condiţia de atrage atenţia oamenilor.
Avantajele pe care ni le oferă glog-urile şi cum pot fi folosite ele pentru vestirea Evangheliei sunt:

  • Un conţinut la dorinţa şi posibilităţile fiecăruia. Conţinutul fiind factorul care trebuie sa faca vizitatorii sa petreaca un anumit timp pe blog, sa gaseasca raspunsul pentru care a ajuns la tine pe blog. Astfel, el iti va mai vizita blogul. “Continut prost”. Si chiar mai rau decat continutul original scris prost este continutul care nu e original deloc. Aceasta este sunetul de clopot al unui blog pe moarte. Deasemenea putem să folosim anumite versete din Biblie, deoarece ele sunt cele mai bune sfaturi în orice situaţii.
  • Blogul este gratuit şi liber. În Iosua 49:4 este scris: "Dar dreptul Meu este la Domnul, şi răsplata Mea la Dumnezeul Meu."
  • În ziua de azi blogurile joacă şi un rol important în educaţia copiilor şi în schimbarea caracterului şi a viziunilor, persoanelor mature. "Care altă dată ţi-a fost nefolositor, dar care acum îţi va fi de folos şi ţie şi mie." (Filimon 1:11)

  • Vizitatorii blogului pot posta comentariile lor şi astfel este prezentă posibilitatea dialogării şi a dezbaterilor dintre subiecte.

  • Materialele de pe blog se pot modifica şi actualiza.

  • Rezolvările de probleme, întrebările, ideile şi sugestiile, pot ajunge foarte repede la vizitatorii curioşi de a afla anumite răspunsuri.

  • Este o posibilitate deosebită de a comunica cu vizitatorii zilnic. "Dacă vom îndrăzni să-ţi vorbim, te vei supăra? Dar cine ar putea să tacă?" (Iov 4:2)

  • Vizitatorii intă în posesia unor informaţii benefice despre Dumnezeu, într-o perioadă de timp scurtă.

  • Unii oameni nu doar citesc blocul, dar şi urmează sfaturile tale. Ei î-şi vor soluţiona problemele lor, dacă desigur sfaturile tale vor fi împletite cu ceea ce spune Domnul. Fiecare articol poate fi ca o chemare pentru oameni la anumite acţiuni.

  • Poţi să-ţi construieşti o relaţie de prietenie cu vizitatorii, datorită faptului că adevărata ta personalitate se reflectă în articolele sincere.

Blogul este foarte popular în întreaga lume. Autorii acestora au libertate deplină de a se exprima cum în orice modalităţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu