Aceste două unelte permit accesul rapid la materiale tematice şi la persoane cu rolul de îndrumători spirituali în înţelegerea Cuvântului lui Dumnezeu prin diferite metode: chat-uri, blog-uri, e-mail etc. Permiţând accesul la Cuvântul lui Dumnezeu şi la înţelegerea acestuia pentru viaţa personală pentru persoane din „orice neam, orice seminţie, orice limbă şi orice popor”.
Cu ajutorul computerelor si a internet-ului:
- oamenii pot beneficia de informaţii şi noutăţi proaspete.
- posibilitate de a lucra int-un anumit interval orar.
- castig de experienta.
Cu parere de rau, in zilele noastre, in afara de dependenta de substante - dintre care: drogurile legale, cum sunt tutunul si alcoolul, sau consumul de droguri ilegale: heroina, cocaina, amfetamine (inclusiv ecstasy, canabis etc.) , se numara dependentele comportamentale. Acestea sunt caracterizate tot prin pierderea controlului voluntar, fiind considerate a avea mecanisme foarte asemanatoare cu dependenta de substante. Mai exista si dependenta de computer sau internet, in care dependentul manifesta un comportament obsesiv fata de jocuri sau pornografie(in cazul baietilor) si isi organizeaza viata in jurul acestei activitati, cu toate consecintele implicite. Acestea pot perturba viata omului, ii dezorganizeaza activitatea curenta, ii altereaza ritmul somnului, odihna si recuperarea, cu toate consecintele negative, el neputand intrerupe acest tip de activitate.
Personalitate unor persoane o putem vedea in funcţie de gradul de utilizare al calculatorului. Am in vedere următoarele trăsături de personalitate: nevrozism, agresivitate, depresie, excitabilitate, sociabilitate. Personalitate poate lua doua intorsaturi in ceea ce priveste computerul si internet-ul: sunt cei ce utilizează in mod excesiv calculatorul si cei ce utilizează calculatorul intr-un mod diminuat.
Dependenţa de Internet/calculator, poate fi numit: sindromul “incă un minut”, după răspunsul pe care persoanele il dau cind li se cere să iasă de pe Internet sau să inchidă calculatorul. Insa, orice comportament de utilizare excesivă a calculatorului ca dependenţă naşte probleme in familie si in societate, la aceastea se adaugă folosirea acestuia ca modalitate de a evada din viaţa cotidiană atunci cind apar probleme sau stări precum depresia, lipsa speranţei, vinovaţia. Se ajunge la deteriorarea relaţiilor cu cei din jur, mai ales cu cei apropiaţi.
Asculta ce spune Cuvintul lui Dumnezeu, ca sa nu ajungi de nimic. "Fugi de poftele tinereţii, şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr'o inimă curată. " (2Timotei 2:22)
Personalitatea ta sa fie ceea ce doreste Domnul, nu te lasa condus de computer/internet inafara scopurilor care iti vor aduce roade frumoase si tie si celor din jurul tau.